3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

03.04.2024 / 21:23 BiH - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Bećirović organizovao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića

Bećirović organizovao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića
Foto: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović organizovao je iftar za ambasadore, šefove diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića.

Iskazujući dobrodošlicu zvanicama Bećirović je, između ostalog, kazao:

"U našoj tradiciji je da i tokom ramazana s radošću dočekujemo prijatelje. Iftar je vrijeme kada vjernici prekidaju post i tu radost obično dijele s porodicom i prijateljima. Ramazan nam donosi okupljanja, razgovore, druženja i povećanu pažnju jednih prema drugima.Ovo je mjesec kada obnavljamo svoju vjeru i istrajnost u dobru. Također, ovo je prilika da još jednom iskažemo posebno poštovanje i solidarnost prema palestinskom narodu u Gazi. Svi zajedno želimo da ova tragedija prestane i da mir zavlada u Palestini.

Zahvalan sam reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću, ambasadorima i  šefovima diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini što su nam ukazali posebno poštovanje i čast da ovaj iftar dočekaju s nama, u zgradi Predsjedništva BiH“.(Vijesti.ba)

Izdvajamo