11°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

05.04.2024 / 14:57 Auto-Moto - 9. juna

Počinje prodaja ulaznica za najbolja mjesta na Red Bull Showrunu u Sarajevu

Grad Sarajevo će 9. juna biti domaćin spektakularnog događaja Red Bull Showrun, a prodaja ulaznica za zonu Fun Pit s najboljim mjestima za gledanje počinje u ponedjeljak 8. aprila.

Bolid Formule 1 vozit će, prvi put u historiji, ulicama Bosne i Hercegovine. Red Bull Showrun Sarajevo donosi vrhunski automobilistički performans na ulice glavnog grada i obećava do sada neviđen spoj moto sporta, muzike i uzbuđenja za sve posjetioce.

Kao što je već poznato, na Red Bull Showrun je besplatan za gledaoce i svi će biti u prilici da prate dešavanje na stazi i bini, ali oni koji žele rezervisati svoje mjesto i osigurati nesmetan pogled na akciju, imaju priliku kupiti ulaznice za Fun Pit, odnosno za posebne zone s tribinama i sjedećim mjestima uz samu stazu.

Ulaznice će biti dostupne u ponedjeljak 8. aprila od 13:00 sati putem servisa kupikartu.ba. Broj mjesta na tribinama i količina karata su veoma ograničeni, pa će samo najbrži imati priliku da ih kupe i tako uživaju u maksimalnom ugođaju.

Podsjetimo, Red Bull Showrun je spektakl koji donosi veliku dozu adrenalina i zabave te bogat program. Prije svega, asfaltom glavnog grada BiH će prvi put u historiji juriti bolid Formule 1 i to trasom od Marijinog Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja.

Ipak, to nije sve. Planiran je i nastup Red Bull Driftbrothersa, njemačkog dvojca iz svijeta drifta, kao i virtuoza na stunt motociklu Arūnasa Gibieže, a svi prisutni će moći uživati i u brojnim muzičkim nastupima koji će tek biti otkriveni.

Kao što je najavljeno na konferenciji za medije održanoj prošlog mjeseca, glavni dio Red Bull Showruna će trajati od 14 do 16 sati, no sam događaj je cjelodnevan te uključuje zabavne sadržaje za posjetioce, muzičke koncerte i after partyje.

Također, za sve one koji 9. juna ne budu u prilici da prate spektakl uživo na samom mjestu događaja, osiguran je direktan prijenos na Sport Klubu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo