8°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 11°C

05.04.2024 / 23:45 Košarka - Baskonije ide u doigravanje

Real Madrid upisao sedmi poraz u Euroligi, solidna partija Muse

Real Madrid upisao sedmi poraz u Euroligi, solidna partija Muse
Foto: Facebook

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa odigrao je vrlo dobru partiju u porazu svog Real Madrida od Baskonije. Gosti su slavili rezultatom 95:91 i tako se plasirali u doigravanje Eurolige.

U ranoj fazi utakmice Real je bio znatno bolji i nakon prve četvrtine imao je 10 poena prednosti. Prednost domaćina je rasla do 13 poena u drugoj dionici, ali se u finišu Baskonia vraća i smanjuje na šest poena zaostatka.

Drugo poluvrijeme donosi pravi preokret i znatno bolju igru Baskijaca. U posljednje tri minute Baskonia je ušla sa sedam poena prednosti, ali trojka Sergija Llulla donosi dramatičnu završnicu.

Igralo se koš za košem tokom posljednje dvije minute, a u takvoj situaciji bolje se snalazi Baskonia i dolazi do ključne pobjede u borbi za doigravanje

Reprezentativac BiH je na parketu Wizink centra, ubacio 16 poena, imao 4 skoka i 3 asistencije.

Hezonja je imao 18, Causeru 13, a Campazzo i Yabusele po 12 poena.

Markus Howard bio je prvo ime susreta i predvodio je tim iz Vitorije do trijumfa sa 35 poena, a Matthew Costello priključio se sa 19, a Chima Moneke je dodao 11 poena.

Real i pored poraza nalazi se na prvoj poziciji sa omjerom 26 pobjeda i 7 poraza, a Baskonija je upisala bitnu pobjedu i deveti su na omjeru 17:16.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo