9°C
Mostar 16°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

06.04.2024 / 08:30 Košarka - Euroliga

Ovo se ne pamti: Navijači Partizana će navijati za Zvezdu, a mnogi Zvezdaši protiv nje

Ovo se ne pamti: Navijači Partizana će navijati za Zvezdu, a mnogi Zvezdaši protiv nje
Foto: Mondo

Pretposljednje kolo regularnog dijela Eurolige donijelo je rezultate koji garantuju pravu dramu u narednom, posljednjem kolu u kojem će se odlučivati putnici u play-off i play-in.

U cenru pažnje ovdašnje javnosti svakako su Partizan i Crvena zvezda. Dok Partizan ima određene šanse da se domogne desetog mjesta i izbori play-in, Zvezda je odavno otpisana u toj borbi ali će u posljednjem kolu igrati važnu ulogu.

Nakon 33 kola, Partizan je na omjeru 15 pobjeda i 18 poraza, dok desetoplasirani Anadolu Efes ima omjer 16-17. U posljednjem kolu, Partizanu treba domaća pobjeda protiv otpisane Valencije, ali i poraz Efesa.

Interesantno je to što će Efesov protivnik u posljednjoj utakmici biti Crvena zvezda, ljuti Partizanov rival, koja neće imati pretjerani rezultatski imperativ.

To znači da će navijači Partizana ovoga puta svim srcem navijati za Zvezdu, dok je zaista legitimno pitanje šta će u susretu sa Efesom priželjkivati navijači Zvezde. S obzirom da je crveno-bijelim svejedno hoće li pobijediti ili izgubiti, dobar dio navijača Zvezde neće imati ništa protiv poraza u Istanbulu, jer bi se njihovoj pobjedi ovoga puta puno više obradovali u Paritzanu.

Zanimljivo je i što se utakmice Partizana i Zvezde neće igrati istog dana. Efes i Zvezda igraju u četvrtak, 11. aprila u 19:30 sati, dok Partizan i Valencia igraju u petak od 20:30 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo