20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

06.04.2024 / 18:24 Regija - Srbija

Policija iz kuće ubice Danke Ilić iznijela kese s mogućim dokazima

Policija iz kuće ubice Danke Ilić iznijela kese s mogućim dokazima
Foto: Telegraf

Policija u selu Zlot nastavlja da češlja teren u potrazi za tijelom malene Danke Ilić (2).

Oni su sa bagerom došli do stare kuće osumnjičenog Dejana gdje pretražuju kuću i okolinu. Na licu mjesta je i veliki broj policije koji sa dva svjedoka obilaze teren. Policija kopa teren, a novinarima je zabranjeno da priđu.

Podsjetimo, iz kuće Dejana D. (50), koji se sumnjiči za ubistvo Danke Ilić (2), policija je ranije danas iznijela nekoliko papirnih kesa, u kojima su, kako se vjeruje potencijalni dokazi za slučaj koji je uznemirio čitav Balkan.

Od ranih jutarnjih sati policija je bila ispred kuće, a potom je stigla i cisterna, koja je tokom dana ušla u dvorište da isušuje septičku jamu.

Mala Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju iz dvorišta kuće gdje je došla nakratko sa majkom i bratom. Deset dana se vjerovalo da je djevojčica nestala, a onda se u četvrtak, 4. aprila saznalo da je dijete ustvari ubijeno nekoliko minuta nakon što ju je majka posljednji put vidjela.

Dijete je, kako se vjeruje, pregaženo nedaleko od dvorišta iz kojeg je izašla, a osumnjičeni Dejan D. i Srđan J. su dijete potom ugurali u vozilo, udavili je i bacili njeno tijelo.

Iako se u prvi mah vjerovalo da je tijelo bačeno na obližnju deponiju, postoji sumnja da je jedan od osumnjiečnih dva dana kasnije došao po tijelo i odnio ga na nepoznatu lokaciju.

Policija je odredila zadržavanja bratu i ocu Dejana D., koji se sumnjiče da su mu pomogli da tijelo prebaci na drugu lokaciju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo