21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

08.04.2024 / 18:51 Politika - Predsjednik RS

Dodik: Sasvim moguće da Rezolucija o Srebrenici bude usvojena

Dodik: Sasvim moguće da Rezolucija o Srebrenici bude usvojena
Foto: X

Usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN će zakomplikovati odnose u BiH, što BiH možda neće "preživjeti", izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

- Sasvim je moguće da će ova rezolucija proći. Ova rezolucija je loša, samo će zakomplikovati odnose unutar BiH do tačke potpune disfunkcije, rekao je Dodik za televiziju Rusija 24.

Predsjednik RS upozorio je da BiH, zbog odredaba te rezolucije, "možda neće preživjeti kao jedinstvena država".

Dodik je danas najavio i učešće na sigurnosnom forumu krajem aprila i Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, koji će biti održan u junu kada se očekuje sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, javlja TASS.

- Doći ću na Sanktpeterburški ekonomski forum, jer je ovo mjesto gdje možete da se upoznate sa svjetskim dostignućima. Za mene je to što me redovno pozivaju na njega jedna od malih privilegija. Nadam se da ću se na marginama foruma sastati sa Lavrovom i drugim važnim ruskim ličnostima - izjavio je Dodik za rusku televiziju Rusija 24, dodajući da Republika Srpska očekuje da će na ovom forumu ojačati i saradnju sa ruskim kompanijama, prenose RIA Novosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo