20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

09.04.2024 / 12:36 Politika - Reakcije

Košarac: Nedostajao je samo zahtjev da se Ekrem nogira iz kuhinje

Košarac: Nedostajao je samo zahtjev da se Ekrem nogira iz kuhinje
Ilustracija / Vijesti.ba

Harry Potter i NATO integracije BiH - bio bi to odličan naziv za novi roman fantazije autora Denisa Bećirović, rekao je Staša Košarac rekao je zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara.

- Dosadilo je Bećiroviću da piše otvorena pisma, pa je presavio tabak i pravac u Brisel da generalnom sekretaru Stoltenbergu iznese spisak pustih želja. Pa redom: NATO da uputi poziv BiH za članstvo, da se vrate u vojne baze u BiH. Nedostajao je samo zahtjev da se Ekrem nogira iz kuhinje i scenario Nadrealista bi bio potpun - objasnio je Košarac na Instagramu.

On je dodao da ne može pobjeći od sarkazma u nastojanju da shvati metode uzaludnih pokušaja člana Predsjedništva BiH da BiH ugura u NATO savez.

- Zbog vlastite mentalne higijene, ne mogu niti želim da se ozbiljno bavim mentalnom strukturom kvaziljevičara, koji je spremam da javno i bez imalo srama iznosi notorne neistine o tome kako je tobože "BiH jasno opredijeljena i spremna za članstvo u Alijansi" - rekao je Košarac.

Ne sporim Bećiroviću pravo, dodaje on, da kao pojedinac u Briselu ćaska o bilo čemu, pa i da, ako već tako preferira, spisak vlastitih novogodišnjih želja iznosi generalnom sekretaru NATO-a, umjesto Deda Mrazu.

- No, Bećirović nema pravo da govori u ime BiH, bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH. Јasno je i Bećiroviću i Helezu i svima u ovoj zemlji, kao i čelnicima Alijanse, da BiH neće u NATO bez saglasnosti RS. Јoš je jasnije da RS tu saglasnost nikada neće dati. Žao mi je što Bećiroviću rušim Snješka, ali NE BiH u NATO - poručio je Košarac.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo