16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

09.04.2024 / 13:06 Košarka - Video

Košarkaš Lakersa: Postim za ramazan i to mi pomaže da bolje igram

Košarkaš Lakersa: Postim za ramazan i to mi pomaže da bolje igram

Los Angeles Lakersi igrali su u nedjelju na svom parketu protiv Minnesote Timberwolvesa i poraženi su sa 127:117, a u centru pažnje našao se Taurean Prince koji je prije nekoliko godina prešao na islam, te je odlučio da posti mjesec ramazan i o tome je pričao nakon što je meč završen.

Lakersi nisu uspjeli da nastave pobjedonosni niz od četiri uzastopne pobjede jer je Minnesota slavila u Los Angelesu i pokazala da ove sezone igra u odličnoj formi.

Timberwolvesi su i dalje prvi na tabeli Zapadne konferencije iako imaju izjednačen omjer kao i Denver Nuggetsi. Svoju snagu Minnesota je pokazala protiv Lakersa koji nisu uspjeli da pariraju u ovom meču.

U centru pažnje nakon utakmice našao se igrač Lakersa, Taurean Prince, zbog toga što je iskoristio priliku da priča o islamu i ramazanu kojeg je uspio da isposti i pored zgusnutog rasporeda utakmica u NBA ligi.

Prince se prvo našao u centru pažnje tokom meča jer je bio ozvučen, te je imao zanimljiv razgovor s Rudyjem Gobertom.

@zakkir_nurmagedov

All praise be to ALLAH

♬ Into Your Arm Slow - It's DDJ

Francuskom reprezentativcu prvo je nazvao selam i čestitao mu na prinovi koju je nedavno dobio, a Gobert je potom pitao Princea kako se nosi s ramazanom i da li posti.

"Da, gospodine. Skoro je završen. U utorak se završava ramazan", rekao je Prince centru Minnesote.

Nakon utakmice dao je izjavu i za ESPN, a komentatore je zanimalo da li smije piti barem vodu dok posti znajući koliko je teško igrati mečeve i postiti tokom ramazana.

"Svaka utakmica je drugačija. Danas je baš drugačije jer je utakmica počela u 12:30 sati, svi znaju da postim tokom ramazana i da ne mogu jesti i piti dok traje post. Ovo je nešto novo za mene i prvi put da igram meč dok postim, ali je bilo jako dobro iskustvo. To mi pomaže", rekao je Prince, a potom objasnio komentatorima da ne smije piti čak ni vodu.

"Ništa se ne smije piti ni jesti od zore do sumraka. Voda? Ni voda, apsolutno ništa. Operem zube ujutro i to je to. Sva slava pripada Allahu".

Osim njega, ovaj mjesec ramazan posti i veliki Kyrie Irving koji ove sezone igra možda i najbolju košarku u svom životu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo