10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

12.04.2024 / 13:11 Regija - Uoči izbora

Ermina Lekaj Prljaskaj: Hakovane su mi sve društvene mreže

Ermina Lekaj Prljaskaj: Hakovane su mi sve društvene mreže
Foto: X
Hrvatska saborska zastupnica pet nacionalnih manjina i kandidatkinja za njihovu zastupnicu u 11. saborskom sazivu, koji se bira 17. aprila, Ermina Lekaj Prljaskaj požalila se u petak da su joj „blokirane“ odnosno „hakovane“ sve društvene mreže što joj otežava izbornu kampanju.

Lekaj Prljaskaj kandidatkinja je Unije Albanaca u Hrvatskoj, a uz nju za zastupnika pet spomenutih manjina kandidirali su se i Armin Hodžić, iza kojeg stoji Nacionalna koordinacija Bošnjaka u Hrvatskoj Bošnjaci zajedno! te kandidati grupe birača Šoip Šoipi i Sulejman Tabaković.

„Blokirali su mi sve društvene mreže, pokušavam preko svih koji se u to razumiju da mi ih deblokiraju“, rekla je Lekaj Prljaskaj Hini, navodeći kako je sve prijavila i policiji.

„U četvrtak mi se prvo blokirao Facebook pa Instagram, a do navečer mi je nestao WhatsApp, ne idu mi poruke“, izjavila je čudeći se zašto se to dogodilo baš sad, u jeku izborne kampanje.

„U privatnim razgovorima mi govore da se radi o mojoj stolici u Saboru, da neko očajnički želi to preusmjeriti u drugom smjeru“, kaže Lekaj Prljaskaj, koja ne želi procjenjivati ko bi to mogao biti, no naglašava da joj nova situacija otežava kampanju.

Od jučer kampanju ne mogu voditi preko društvenih mreža, ne mogu komunicirati sa svojim stožerom, iako promidžbu odrađujem i na terenu, društvene su mi mreže važne, jer 12. izborna jedinica u kojoj se natječem je velika, čini je cijela država, objašnjava.

Kaže i kako je ljudi zovu i pitaju ima li financijskih teškoća, jer „kruže poruke da tražim po 1000 eura“. „Ta se priča širi, svi koji su mi bili prijatelji (na mreži) zovu me i pitaju zbog toga, ljudima moram reći da sam hakovana i da to zanemare“, kazala je.

Navela je i kako njeni prvi tehnički problemi datiraju od dana predaje kandidature (27. marta) za zastupnicu albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine. Toga joj se dana blokirao stari mobitel pa je bila prinuđena kupiti novi aparat.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo