12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

12.04.2024 / 16:26 Tenis - Monte Carlo

Sinner poslije 'sudijske krađe' porazio Runea

Sinner poslije 'sudijske krađe' porazio Runea
Foto: X

Jannik Sinner pobijedio je danas u četvrtfinalu ATP Mastersa u Monte Carlu danskog igrača Holge Runea sa 2-1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3.

Danac je na teren izašao devetnaest sati nakon što je u osmini finala poslije tri i po sata borbe pobedio Grigora Dimitrova, a u istom danu igrao i dodatna dva seta protiv Sumita Nagala u drugom kolu turnira.

To nije uticalo na njegovu svježinu u mjeri u kojoj su mnogi pomislili da hoće, međutim kada je sa druge strane ovakav Sinner i teniseri u mnogo boljem fizičkom stanju vjerovatno ne bi mogli da izađu kao pobjednici.

Prvu break šansu nije realizovao Rune u četvrtom gemu, što je odmah u petom kažnjeno i Italijan je na krilima te prednosti bio i više nego siguran do kraja prvog seta za 6:4.

Drugi set bio je daleko turbulentniji, iako prva četiri gema to nisu nagovještavala. Peti gem donio je tri uzastopne šanse Sinneru da oduzme servis protivniku, ali se Danac prvi put izvukao.

Gust je bio i deveti gem, ali bez šansi za Italijana, a onda je u jedanaestom viđena vrlo kontroverzna situacija. Na 0:30 za Janika publika je burno proslavila poen, što se Holgeru nije dopalo, pa je uputio gestikluaciju ka tribinama.

Arbitar Dumusoa je zatim uputio upozorenje Runeu zbog ponašanja, što se njemu nije dopalo, pa je čak pozvao i supervizora. Sve se završilo sa tri brejk šanse za rivala, koje je sedmi na planeti ipak spasio i ubrzo se otišlo u tajbrejk!

Tamo nije bilo mini-brejka sve do osmog poena, ali je mnogo kontroverze viđeno prije toga pošto je Jannik izbacio lopticu u aut pri rezultatu 3:2 za Runea, ali sudije to nisu videle.

Imao je Sinner dvije meč-lopte ubrzo, ali ni tu nije bio kraj i vidjeli smo preokret sa 4:6 na 8:6, pa je Danac izjednačio!

U trećem setu gledali smo vrlo napetu borbu dvojice tenisera. Igralo se gotovo poen za poenom, u petom gemu je Rune čak imao veliku šansu da uzme break Sinneru na 30:40, ali pošto je to propustio, uslijedila je brutalna kazna u najgorem mogućem momentu.

Sinner je napravio break i poveo sa 5:3, pa je već u narednom gemu servirao za pobjedu. Već na 40:30 stigao je do svoje prve meč lopte, koju je realizovao i na kraju prošao u narednu fazu, gdje ga već čeka Tsitispas.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo