21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

12.04.2024 / 20:45 Zanimljivosti - Od 12. do 14. aprila

Preko 30 izlagača obogaćuje ovogodišnji Festival cvijeća u Banjaluci

Preko 30 izlagača obogaćuje ovogodišnji Festival cvijeća u Banjaluci
Foto: RTRS
U Parku "Petar Kočić" u Banjaluci otvoren je Festival cvijeća koji će trajati do 14. aprila.

Ovo je uvertira za manifestaciju Banjalučko proljeće.

Više od trideset izlagača obogatilo je ovogodišnji Festival cvijeća. Sve do nedjelje, 14. aprila Park "Petar Kočić" biće cvjetna oaza. Ovim festivalom počela je proslava proljeća u gradu na Vrbasu.
 
Na festivalu cvijeća, petu godinu za redom je i Ivana Јokić.

- Danas su tu tulipani, kale, mini gerberi i saksijsko svijeće, začinsko bilje i svijeće za bašte i balkone. Od jutros građani najviše traže začinsko bilje. Kupuju i tulipane u buketima za poklon, ali bosiljak je nešto što je od jutros najtraženije - kaže izlagač na Festivalu cvijeća Ivana Јokić.

Festival cvijeća obogatio je i tulipan sorte "Banjaluka". Ukrštene dvije sorte dale su prepoznatljiv tulipan koji se uzgajao u Holandiji za svjetsko tržište, a stvorio ga je 1974. godine banjalučki tim cvjećara.

Crveno-žuti tulipan po imenu "Banjaluka" vratio se u rodni grad 2018. godine kada je zvanično posađen u centralnom gradskom parku Petar Kočić.

Bogata ponuda cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja koju je pripremio veliki broj izlagača, kao i foto – kutak, samo su dio onog što je predstavljeno na ovogodišnjem festivalu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo