10°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

14.04.2024 / 07:43 Ostali sportovi - Nije se proslavio

Srbijanski MMA-ovac vratio se u UFC nakon teške povrede

Srbijanski MMA-ovac vratio se u UFC nakon teške povrede
Foto: Profimedia
Srbijanski MMA borac Aleksandar Rakić vratio se u UFC-ov kavez dvije godine nakon teške povrede na jubilarnom eventu najjače svjetske organizacije UFC 300, ali povratak nije prošao slavodobitno, izgubio je od Čeha Jirija Prochazke tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Rakić je dobro otvorio povratnički meč i low-kickovima nanosio štetu protivniku, ali Čeh je pritiskao i nastojao ga izgurati na žicu. Sredinom druge runde borci su ušli u otvorenu razmjenu udaraca, a Prochazki je sjelo nekoliko vezanih i Rakić je završio tlu, nakon čega ga je protivnik završio serijom udaraca u parteru, odnosno natjerao suca da prekine borbu.

Nakon ovog poraza 32-godišnji srbijanski poluteškaš iz Austrije, koji se često priprema u zagrebačkom ATT-u, sad je na profesionalnom omjeru 14-4, a na 6-3 u UFC-u. Ovo mu je službeno drugi uzastopni poraz, budući da je prethodni meč protiv Jana Blachowicza u maju 2022. morao predati zbog teške povrede koljena iz koje se tek sad vratio.

Prochazka je pobjedom popravio omjer na 30-4-1 i približio se novoj prilici za naslov u poluteškoj kategoriji, koji je držao 2022. nakon pobjede nad Gloverom Teixeirom, morao ga se odreći zbog povrede, a onda ga nije uspio vratiti protiv Alexa Pereira prošle jeseni. Ovo mu je bio prvi nastup nakon tog poraza.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo