17°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

14.04.2024 / 17:59 Crna hronika - MUP TK

Jedna osoba poginula u požaru u Srebreniku

Jedna osoba poginula u požaru u Srebreniku
Foto: Radio Srebrenik

U požaru koji se dogodio danas u srebreničkoj firmi 'Dom smreka" jedna osoba je poginula, a povrede uzrokovane udisanjem dima zadobila su četiri vatrogasca.

Oglasili su se iz Uprave policije MUP-a TK.

Veliki pozar u krugu firme Dom Smreka u Srebreniku ‼️

Posted by Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM on Sunday 14 April 2024

“Danas 14.05.2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik, da je u 14,25 sati prijavljen požar na objektu "Dom smreka" d.o.o Srebrenik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik

Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K.(1973) iz Rapatnice.”, navode iz Uprave policije.

U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik.

“Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor, kada se za to steknu uslovi. Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti”, kazali su iz MUP-a TK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo