11°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

15.04.2024 / 15:54 Regija - Predsjednik RH

Milanović: Dodik će opet biti dobar s Amerikancima, moramo se dogovoriti sa Srbima

Milanović: Dodik će opet biti dobar s Amerikancima, moramo se dogovoriti sa Srbima
Foto: Index.hr

Na zadnji dan izborne kampanje u Hrvatskoj, gost u Index Studiju je predsjednik Republike Hrvatske, u zadnjem intervju prije izborne šutnje.

Osvrnuo se na sastanak Plenkovića i Vučića u Mostaru.

- Ok, to je vladar Srbije. Ali kad se ja nađem s Dodikom, onda HDZ angažira Butkovića i kravu. Nama su Srbi najbliži narod na Balkanu, ja s njima neću razgovarati preko posrednika. Mi se moramo pokušati dogovarati među sobom, istaknuo je Milanović.

Na konstataciju voditelja da "nije tajna da su Vučić i Dodik ruski ljudi".

Milanović je poručio da "podcjenjujete te ljude, precjenjujete Ruse."

- Dodik eksponent, ok. Ajmo reći ovako, je li ih se moglo drugačije tretirati. Moja je teza da je on odguran prema Rusiji. On će sutra opet biti dobar s Amerikancima koji su ga doveli. Vučić eksponent ruske politike? Na obljetnicu oslobođenja Beograda 2014. godine Putin nije došao u Beograd. Oni moraju pomaknuti ceremoniju tjedan dana ranije da bi Putin našao vremena. Fućka se Rusima za Srbe, poručio je Milanović.

- Boris Tadić, cijela garnitura ljudi oko njega, kakva Rusija. Ja sam s tim ljudima proveo sate i sate. Ne možete jednu zemlju tako radikalno promijeniti pa da odjednom oni postanu prorusi. Ima ih, ali to je prkos, inat. Sa Srbima treba raditi, to su nam susjedi, dodao je on.

Milanović je također poručio da je Bosna i Hercegovina bitna, a da Plenković ne radi ništa.

- Znate li kad bi se njegovo ime spominjalo kao šefa EK da se ikad suprotstavio. Ista priča s njegovim ljudima. Nema šanse, strogo je zabranjeno biti protiv mišljenja Bruxellesa. Kad se to dogodilo? Nikad. Nama sve odgovara. Mi smo najsretniji na svijetu. Ispada da sve što dolazi iz briselskih struktura, nama odgovara. Pa daj recite jednom da na nešto ne pristajemo. Mi nemamo svoje ja. Oni prodaju sebe tamo, dodao je on.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo