15°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C

15.04.2024 / 19:11 Fudbal - Reakcija na reakciju

Zrinjski 'primoran' na novo saopštenje: Ovo što Velež govori je opasno!

Zrinjski 'primoran' na novo saopštenje: Ovo što Velež govori je opasno!
Foto: FENA

HŠK Zrinjski i FK Velež ušli su u pravi rat saopštenjima nakon završetka subotnjeg derbija Pod Bijelim brijegom u kojem je aktuelni šampion naše zemlje slavio sa 1:0.

Sve je počelo jučer, kada je Zrinjski u saopštenju ukazivao na manjak medijskog profesionalizma i demantovao da su “navijači Zrinjskog nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba”.

Zatim je Velež jutros odgovorio saopštenjem u kojem je poručio da su navijači Zrinjskog u teren utrčali s namjerom da napadnu igrače ovog kluba, podsjetivši pritom da se to već dešavalo u prošlosti.

Posljednje saopštenje dolazi od Zrinjskog, uz uvod kako su na to "primorani zbog opasnih optužbi iz FK Velež".

Saopštenje HŠK Zrinjski prenosimo bez intervencija:

"HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati još jednim službenim priopćenjem nakon utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež (1:0), a povod za isto je današnje reagiranje FK Velež Mostar koje sadrži niz neistinitih, ali i opasnih optužbi prema našem Klubu.

U ovom priopćenju ćemo reagirati samo na opasne optužbe koje je iznio FK Velež u svom priopćenju, jer smatramo šokantnim, razočaravajućim i žalosnim objaviti da je, citiramo: “Besmisleno zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža”.

Naime, želimo jasno naglasiti kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvješća službenih osoba s navedene utakmice!

HŠK Zrinjski u svom jučerašnjem priopćenju pozvao je na razum i mir, jer smo svjesni da svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice, a iznositi ovakve neistinite, neutemeljene i prije svega opasne optužbe je upravo suprotno od pozivanja na razum, mir i smirivanje napetosti, a sve to iz razloga koji su poznati samo FK Velež".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo