9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

15.04.2024 / 22:02 Fudbal - Superliga

Nastavlja se nestvaran niz Dudićevog Radničkog, drama na kraju utakmice

Nastavlja se nestvaran niz Dudićevog Radničkog, drama na kraju utakmice
Foto: FK Radnički Kragujevac

Bh. trener Feđa Dudić nastavio je bilježiti fenomenalne rezultate sa svojim Radničkim, koji je večeras kao gost sa 2:1 savladao Voždovac.

Radnički je poveo u 11. minuti golom Đurića, ali je sedam minuta kasnije Đurđević poravnao na 1:1.

Taj rezultat je bio na snazi sve do 71. minuta kada je Vidosavljević pogodio za novo vodstvo Radničkog.

Imao je tim iz Kragujevca nekoliko dobrih šansi da dođe i do trećeg gola, a onda je zamalo kažnjen. Igrala se sudijska nadoknada kada je Voždovac zabio gol za 2:2, ali je nakon intervencije VAR sobe poništen pogodak Teodorovića koji je bio u milimetarskom ofsajdu.

Tako su Dudić i Radnički, uz mnogo drame, ipak sačuvali tri boda i peto mjesto na tabeli s kojeg idu u playoff - posljednju fazu sezone u srbijanskoj Superligi, koja donosi još sedam kola.

Za Radnički je ovo bila čak deseta pobjeda u posljednjih 12 utakmica u svim takmičenjima, a to je nešto što se zaista ne pamti u Kragujevcu.

Treba istaći da Radnički drži poziciju koja na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Ovaj klub ima 50 bodova koliko i četvrtoplasirana Vojvodina, a dva boda više od Čukaričkog i jasno je da će se među ova tri kluba voditi prava bitka za dvije pozicije koje vode u Evropu.

Nedodirljivi na čelu tabele su Crvena zvezda sa 77, Partizan sa 70 i TSC sa 60 bodova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo