19°C
Mostar 25°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

16.04.2024 / 09:37 Košarka - USA

Saopšten sastav Amerikanaca za Olimpijske igre, djeluje brutalno

Saopšten sastav Amerikanaca za Olimpijske igre, djeluje brutalno

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu prošle godine Košarkaški savez Sjedinjenih Američkih Država odlučio je ništa više ne prepuštati slučaju i za Olimpijske igre u Parizu angažovati najveće NBA zvijezda.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre u Pariz stižu u najjačem mogućem sastavu. Poznato je 11 od 12 igrača koji će igrati i na popisu se nalaze velike NBA zvijezde.

Popis je zaista brutalan i nema dileme da će SAD biti glavni kandidat za zlato. Pitanje je da li neko može zaustaviti ovaj istinski Dream Team.

Igrači koji će nositi dres Sjedinjenih Američkih Država: LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Anthony Davis, Anthony Edwards, Bam Adebayo i Tyrese Haliburton. Prebutalan tim.

Posljednji član ekipe bit će poznat u narednom periodu. To mjesto bi mogao zauzeti neki od mladih igrača, kao što je to bio slučaj godinama ranije.

Amerikanci su na olimpijskom turniru u grupi C. Tamo ih čekaju dueli sa Srbijom, Južnim Sudanom, te ekipom koja osvoji kvalifikacioni turnir u Portoriku, gdje pored domaćina nastupaju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Naravno, SAD će u ovom sastavu biti apsolutni favoriti na turniru. S ovakvim timom sve drugi bi bio potpuni neuspjeh.

Treba svakako napomenuti da selekcija Sjedinjenih Američkih Država brani zlato s Olimpijskih igara u Tokiju. Tada su u finalu dobili Francusku 87:82.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo