12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

16.04.2024 / 11:14 Fudbal - Neslavan niz

Sezona se pretvorila u horor: Hajduk ruši negativne rekorde, a mogao bi još koji

Sezona se pretvorila u horor: Hajduk ruši negativne rekorde, a mogao bi još koji
Foto: HNK Hajduk

Prosto je nevjerovatno kako je Hajdukova sezona, koja se do prije svega mjesec dana činila vrlo dobrom, iznenada pretvorila u pravi horor.

Već je jasno da Hajduk ni ove godine neće osvojiti titulu u Hrvatskoj, ali ni Kup. U međuvremenu je ostao i bez predsjednika, sportskog direktora i trenera, a zbog suspenzije igra na zatvorenom i praznom Poljudu.

Hajduk je uspio izjednačiti, pa i srušiti neke negativne klupske rekorde. Nakon što je za vikend poražen od Osijeka kod kuće sa 2:1, Hajduk je izjednačio neslavni niz iz 1980. godine kada je izgubio pet utakmica u nizu.

Tada je Hajduk redom gubio od Dinama, Budućnosti, Crvene zvezde, Radničkog i Vardara. Zanimljivo, taj niz je započeo malo nakon ispadanja od HSV-a u četvrtfinalu Kupa prvaka nakon čega se ekipa psihološki raspala i sezonu okončala na petom mjestu tadašnje lige.

Bijeli su ipak srušili jedan negativni rekord kluba. U sadašnjem nizu, Hajduk je četiri od pet poraza doživio na Poljudu. Redom su pobjede odnosili Lokomotiva, dva puta Dinamo i Osijek. To je prvi put u 113 godina historije Hajduka da su doživjeli četiri uzastopna poraza na domaćem terenu u svim takmičenjima.

Hajduk ove sezone ima izuzetno loš skor na svom Poljudu, uprkos tome što su tribine splitskog stadiona daleko najbolje popunjene u regionu. Splićani su na svom terenu izgubili čak šest ligaških utakmica, a više poraza od njih u HNL-u imaju samo Slaven Belupo i Rudeš.

Ako do kraja sezone još jednom izgube kod kuće, srušit će novi crni rekord jer u historiji nikad nisu imali sedam domaćih ligaških poraza u sezoni.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo