15°C
Mostar 20°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C

16.04.2024 / 11:41 Zanimljivosti - Popularna igrica

Rockstar snimao dokumentarac o GTA 5 i onda ga nisu objavili

Rockstar snimao dokumentarac o GTA 5 i onda ga nisu objavili
Foto: GTA V

Glumački trio iz igre Grand Theft Auto 5 otkrio je kako su u Rockstar Gamesu pomno bilježili razvojni proces svoje najuspješnije igre, no dokumentarni film o njezinom razvoju nikad se nije realizirao. 

Glumački trio Ned Luke, Shawn Fonteno i Steven Ogg, koji su glumili Michaela, Franklina i Trevora u GTA 5, okupio se nedavno u zajedničkom streamu kako bi pričali o svojim iskustvima rada na Grand Theft Auto serijalu. Jedna od zanimljivijih stvari koje su glumci otkrili je ta da su u Rockstaru cijelo vrijeme snimali sam proces razvoja GTA 5, ali to nikad nije bilo podijeljeno s javnosti, prenosi HCL.hr.

“Kad igrate igru i vidite sve te stvari, pomislite to je ludo. Ali stvari koje niste vidjeli su još luđe. A cijelo vrijeme su nas snimale kamere izvan seta i nikad s time ništa nisu napravili.” – izjavio je Ned Luke, a Steven Ogg je na to dodao:

“Mogao se napraviti cijeli dokumentarac. Mislim da smo u jednom trenutku raspravljali kako bi bilo super da imamo ‘Making of’ film o izradi igre."

Razlozi zašto ti materijali sa seta nikad nisu javno prikazani mogli bi biti višestruki. No, Rockstar Games je generalno tajnovita firma koja ne voli dijeliti detalje o razvoju svojih igara, bilo onih koje su uspješne, bilo onih koje nisu zaživjele kao komercijalni proizvodi.

Krajem prošle godine jedan je bivši zaposlenik Rockstara na internetu podijelio sočne detalje o njihovim starim projektima, na što su iz Rockstara reagirali tako da su ga zamolili da ukloni te objave.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo