19°C
Mostar 25°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

17.04.2024 / 17:01 Muzika i Film - Kraljevska porodica

Meghan Markle i princ Harry najavljuju dvije nove Netflix serije

Meghan Markle i princ Harry najavljuju dvije nove Netflix serije
Foto: Instagram

Iz Archewell Productions u vlasništvu vojvode i vojvotkinje od Sussexa otkrilisu, da su dvije nove serije u "ranoj fazi" proizvodnje na Netflixu.

Serija pod producentskom palicom Meghan Markle slavit će radosti kuhanja i baštovanstva, zabave i prijateljstva. Seriju će režirati Michael Steed, koji je radio na Anthony Bourdain: Parts Unknown, dok je voditeljica Leah Hariton, koja je bila producentica Selena + Chef, kulinarske emisije Selene Gomez na HBO-u.

Vojvotkinja od Sussexa, ima dobro dokumentovanu ljubav prema kuhanju, od pripremanja puretine za Dan zahvalnosti do saradnje s Hubb Community Kitchen na kulinarskoj knjizi za prikupljanje sredstava kao jednom od njenih prvih projekata otkako je postala član kraljevske porodice, pišu zene.ba.

Druga serija će gledaocima pružiti pristup bez presedana u svijet profesionalnog pola, sport kojim se princ Harry bavi decenijama, a često igra u dobrotvornim utakmicama.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su izvršni producenti na projektu, dok je Miloš Balać voditelj emisije.

Očekuje se da će naslovi i datumi izlaska za dvije emisije biti objavljeni u narednim mjesecima.

Netflixov glavni direktor za sadržaj Bela Bajaria rekla je na Next on Netflix događaju u februaru da Meghan i princ Harry imaju nekoliko projekata u razvoju.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potpisali su višegodišnji ugovor s Netflixom nakon što su se povukli iz svojih kraljevskih uloga i preselili u svoju matičnu državu Kaliforniju 2020. godine.

New York Times je izvijestio da će produkcijski centar bračnog para, kasnije nazvan Archewell Productions, isključivo kreirati dokumentarne i igrane filmove i dječije programe.

Dosadašnji projekti kraljevskog para uključivali su intimne dokumentarne serije Harry & Meghan u decembru 2022., koja je napravila odjek kao najveći dokumentarni debi Netflixa ikada.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo