21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

18.04.2024 / 09:22 Crna hronika - U toku istraga

Ubistvo kod Lukavca: Zatražen pritvor za osumnjičenog Selmina Ibrahimovića

Ubistvo kod Lukavca: Zatražen pritvor za osumnjičenog Selmina Ibrahimovića
Foto: Arhiva / Vijesti.ba
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca.

Navedeni prijedlog je stavljen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila 2024. godine u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavačkom naselju Koksara, noseći sa sobom ranije ukradeni pištolj, te je prvo imao kraći verbalni sukob sa Muharemovićem, nakon čega ga je fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu te mu iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu i usmrtio ga.

Ubrzo nakon toga osumnjičeni je uhapšen. Sektor kriminalističke plicije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predao u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga je u toku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo