10°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

18.04.2024 / 10:38 Politika - Banja Luka

Poslanici poslaničke grupe Pokret za državu neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

Poslanici poslaničke grupe Pokret za državu neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS
Foto: FENA
Iz poslaničke grupa Pokret za državu u Narodnoj skupštini RS saopštili su da neće prisustvovati današnjoj posebnoj sjednici NSRS.

Narodni poslanik Saša Grbić ocijenio je da sazivanje sjednice sa "ovakvim dnevnim redom predstavlja crvenu liniju ispod koje ova poslanička grupa ne može ići“.

- Ne želim da učestvujem u donošenju nečijih odluka koje sutra mogu da odvedu bilo čije dijete u rat - poručio je Grbić koji je pozvao sve političke aktere na razum.

Narodni poslanik u NSRS Mirsad Duratović rekao je da poslanici ove poslaničke grupe ne mogu da prihvate da se na sjednci NSRS raspravlja o "nečijem izvještaju o Srebrenici“.

- Oni su to nazvali izvještajem međunarodne komisije. Niko nema pravo da revidira činjenice iz sudskih međunarodnh presuda - istakao je Duratović.

Ovoj poslaničkoj grupi pripada još poslanik Andrea Gajić, a sve troje njih su članovi SDP-a BiH.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, zakazane za danas sa početkom u 10 časova, prva tačka trebalo bi da bude zaključni izvještaj, kako je navedeno, nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, a koji je usvojila i Vlada RS.

Skupštinski kolegijum je u utorak usvojio da na dnevnom redu posebne sjednice bude prijedlog odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – Republika Srpska.

Poredložena su i tri zakona za ovu sjednicu - Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu - po hitnom postupku, Prijedlog izbornog zakona RS, Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi RS i Prijedlog zakona o imunitetu RS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo