8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

18.04.2024 / 14:23 BiH - Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica protiv Vasvije Vidović

Podignuta optužnica protiv Vasvije Vidović
Foto: FENA

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužilaštva BiH, podigla je optužnicu protiv Vasvije Vidović, rođene 1954. godine u Rogatici, nastanjena u Sarajevu, državljanke BiH.

U optužnici se navodi da je Vidović 18. decembra 2023. godine, pristupila u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA u Istočnom Sarajevu, pozvana od osumnjičenog i lišenog slobode Debevec Ranka, da ga u svojstvu advokata zastupa u kaznenom postupku.

Nakon što joj je omogućeno da komunicira sa osumnjičenim u posebnim prostorijama, bez prisustva policijskih službenika, svjesna svojih protupravnih radnji a sa ciljem da znatno oteža dokazivanje kaznenih djela u postupku pred Sudom BiH, znajući da mobilni telefoni osumnjičenih trebaju biti privremeno oduzeti po naredbi Suda BiH, omogućila osumnjičenom da mobilni uređaj ubaci u njenu torbu te ga na taj način sakrije.

Osumnjičena se tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo - Spriječavanje dokazivanja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo