11°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C

18.04.2024 / 15:14 Rukomet - PLBiH

Rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu Izviđača

Rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu Izviđača
Foto: FENA

Muški rukometni klub Goražde u okviru 23. kola Premijer lige BiH sutra dočekuje ekipu Izviđača iz Ljubuškog, desetostrukog prvaka BiH. Goraždani se nadaju dobrom rezultatu, a uz eventualnu pobjedu njihov opstanak u društvu najboljih bi gotovo bio osiguran.

Dvije uzastopne pobjede, protiv timova Gračanice i Čapljine, kod rukometaša Goražda donijele su optimizam i pred sutrašnju tešku utakmicu protiv Izviđača, svjesni da je riječ o respektabilnom protivniku.

- Ekipa Izviđača deseti put je prvak države i riječ je o ozbiljnoj i kvalitetnoj ekipi koja u kontinuitetu osvaja titule i čak prije kraja sezone rješavaju pitanje prvaka države i na tome im zaista čestitam. Za nas je utakmica od velikog značaja jer s njom rješavamo našu sudbinu u ovoj takmičarskoj sezoni i mogu da obećam da ćemo kao i svaki put do sada, dati svoj maksimum. Vjerujem da rezultat neće izostati iako sam siguran da će i ekipa Izviđača takođe ići na pobjedu - kazao je Elmir Građan iz MRK Goražde.

Mišljenja je da dobrom igrom kao i u prethodne tri utakmice, Goraždani i ovu mogu riješiti u svoju korist.

- Recept svake pobjede je da se igra srcem i bori za svaku loptu od početka do kraja. Protiv Borca su nam sudije faktički „otele“ pobjedu i utakmicu smo završili neriješnim rezultatom, poslije toga smo pobijedili ekipu Gračanice i Čapljine, a svaka utakmica gdje smo igrali kao jedan, napravili smo dobar rezultat i nadamo se da će tako biti i sutra - ističe Građan.

Njegov klupski kolega Bogdan Nikolić takođe smatra da MRK Goražde može doći do vrijednih bodova.

- Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju pred našom publikom i nadam se da ćemo kao i u prethodne tri utakmice uspjeti i ovu da privedemo na način kako nam odgovara čime bi faktički riješili naše pitanje opstanka za ovu sezonu. Nadamo se dobroj podršci s tribina u koju ne sumnjamo kako bismo mogli doći do bodova. Ako budemo fokusirani, motivisani i borbeni kao u prethodnim utakmicama, mislim da možemo ostvariti pobjedu - kazao je Nikolić.

Utakmica Goražde - Izviđač igra se sutra od 19 sati u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo