9°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

18.04.2024 / 19:34 BiH - Okončan miting

Dodik: Na dan kada budu odlučivali u UN, svi ćemo u Srebrenicu

Dodik: Na dan kada budu odlučivali u UN, svi ćemo u Srebrenicu
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Da je pravde mi bi bili dio Srbije i bićemo jednog dana. Banja Luka će biti dio Srbije. Pobjediće Trump, ide nova igra...

Milorad Dodik je na početku govora na mitingu u Banja Luci pozdravio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako kaže, gleda prenos u Beogradu. 

- Operacija Vojske RS u julu 1995. godine u Srberenici bila je greška. Greška u kojoj je počinjen ogroman zločin. To je bio zločin na kraju rata, nakon zamora, mržnji i osvete, ali nije bio genocid, rekao je Dodik na početku obraćanja. 

Potom je rekao da se Rezolucijom želi izbrisati zločin Njemačke i onih koji to danas čine i namjeravaju činiti u budućnosti 

- Ovo nas trajno razdvaja. Ne želimo da živimo u istoj državi s vama koji želite da nazovete srpski narod genocidnim. I nećemo biti zajedno, rekao je Dodik. 

On je rekao da RS ima nemjerljiv broj prijatelja u svijetu koji je razumiju. 

- RS neće ratovati. Nemamo namjeru voditi bilo kakav sukob. Na dan kada budu odlučivali o Rezoluciji u New Yorku, naša vlada i rukovodstvo će provesti čitav danu Srebrenici. Da im pomažemo da Srebrenica pripada Republici Srpskoj i da se ne stidimo Srebrenice, rekao je Dodik i dodao:

- Da je pravde mi bi bili dio Srbije i bićemo jednog dana. Banja Luka će biti dio Srbije. Beograd je naš glavni grad. Kad se donese rezolucija razbije BiH. Kada ćemo da odemo? Kada se stvore uslovi. Trump će pobijediti pa ćemo igrati drugu igru. Mađarska nas razumije.  

Dodikovim govorom miting je okončan. Sa govornice se čuo niz laži, negiranje genocida u Srebrenici, teze o svjetskoj uroti protiv RS te nazivanja NATO-a zločinačkim i prizivanja Rusije. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo