19°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

20.04.2024 / 16:48 Kultura - Sarajevo

Velika posjećenost Međunarodnog sajma knjige u Skenderiji

Posjećenost četvrtog dana Međunarodnog sajama knjige je izvrsna, obzirom da svake godine dvoranu Mirza Delibašić posjeti više od 100.000 ljubitelja pisane riječi, kazala je za Fenu glasnogovornica sajma Lara Šutović.

Naglasila je da je danas posebno mnogo posjetitelja, ali da to pripisuje i nestabilnom vremenu  u Sarajevu, tako da su okupili i mlađu i stariju populaciju.

Istakla je da u okviru Programa za djecu i mlade Dječiji grad Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu u Domu mladih svaki dan imaju niz događaja, dok su za zreliju publiku organizirali aktivnosti u Svečanom salonu gdje se održavaju okrugli stolovi, te da su danas na okruglom stolu kojeg je organizirala Ambasada Grčke u BiH razgovarali o prevođenju knjiga.  

Naglasila je da pored 150 izlagača, ima i velik broj promocija knjiga i djela u Bosanskoj kući, a posebno je izdvojila koordinatoricu Jagodu Iličić, koja je za vrijeme trajanja Sajma organizirala više od 100 promocija.

Između ostalih štandova, kazala je da je najviše posjećen štand gdje se predstavlja bh. pisac iz dijaspore Samir Deumić, koji je danas promisao novi knjigu knjigu Sakupljač sjenki.

Zaključila je da će sajam trajati do ponedjeljka, 22. aprila, kada će svečano biti dodijeljene i sajamske nagrade.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo