7°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

20.04.2024 / 18:01 Fudbal - WWin liga BiH

Zrinjski golovima Bilbije slavio protiv Sloge

Zrinjski golovima Bilbije slavio protiv Sloge
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Završen je i drugi susret današnjeg programa 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Sloge Meridian i Zrinjskog.

Nakon mirnog uvoda u utakmicu, odnosno bez ikakvih dešavanja u prvih nekoliko minuta, u osmoj minuti bilježimo udarac Mrzića sa 15 metara ali lopta se odbija u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po gol Zrinjskog.

U 12. minuti gosti su imali prvu ozbiljnu priliku. Ivančić je ubacio iz kornera a Bilbija šutira malo preko gola Sloge. Tri minute poslije Ćuže šutira sa deset metara ali lopta odlazi pored gola.

U 21. minuti Mulahusejnović je šutirao iz teške pozicije, ali golman Sloge vrlo dobro brani njegov udarac. Pet minuta poslije i Bilbija šutira nakon dobrog dodavanja Ćužeta ali golman Sloge ponovo je na visini zadatka i “kupi” loptu.

U 31. minuti nova dobra prilika za Zrinjski. Nakon jedne gužve pred golom Sloge gostujući fudbaleri se nisu najbolje snašli, a u nastavku akcije Bilbija šutira sa 20-ak metara, ali pravo u golmana Sloge.

U 36. minuti vidjeli smo, konačno, i jednu priliku za Slogu. Mrzić je šutirao ali bez većeg uspjeha. U posljednjoj minuti prvog dijela i Ćorluka se, na drugoj strani, našao u dobroj prilici ali iskosa šutira preko gola. To je bilo i sve što smo vidjeli u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je počelo sa vrlo dobrom prilikom za Zrinjski u 47. minuti. Ivančić je dobro šutirao, ali golman domaćih Trako ponovo je na visini zadatka.

Nastavio je Zrinjski napadati na gol Sloge a to im se isplatilo u 53. minuti. Ivančić je ubacio iz kornera, a Bilbija je iskoristio neodlučnost Trake te pogodio za 0:1.

Gosti su nastavili u istom ritmu i nakon vodstva. U 64. minuti Bilbija se našao u dobroj prilici ali njegov udarac je izblokiran u posljednjem trenutku i lopta odlazi u korner. Nakon kornera Šunjić šutira glavom ali lopta odlazi pored gola.

Tek u 67. minuti bilježimo i prvu pravu priliku za Slogu u drugom poluvremenu. Danas najagilniji igrač Sloge, Mrzić, šutirao je sa 15-ak metara, ali lopta odlazi pored gola gostiju.

U 75. minuti pitanje pobjednika na ovome susretu je riješeno. Malekinušić je oboren u šesnaestercu domaćih a Ljajić bez puno dileme pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator penala je bio Bilbija koji postiže pogodak za 0:2.

U 80. minuti smo vidjeli i dobru priliku za Slogu. Mrkaić je iz velike blizine šutirao glavom ali Marić je odlično odreagovao i ostavio svoju mrežu netaknutom.

Sloga Meridian je u 85. minuti ostala sa igračem manje nakon što je Dadić dobio direkan crveni karton nakon jednog oštrog starta, čime je dodatno otežao situaciju svojoj ekipi, koja do kraja nije više mogla ništa napraviti, dok je Zrinjski uspješno sačuvao prednost.

Sloga je ovim porazom umanjila šanse za plasman u kvalifikacije za UEFA Evropsku konferencijsku ligu iduće sezone, a u narednom kolu će gostovati Veležu, piše SCsport.

Zrinjskom je, sa druge strane, ovom pobjedom ostala nada u odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine jer se sada nalaze na samo četiri boda manje od prvoplasiranog Borca.

Upravo Borac igra posljednji meč 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Okršaj na “Koševu” počinje večeras od 20:45.

27. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine

Sloga Meridian 0:2 Zrinjski (Bilbija 53’, (p) 76’)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo