13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

20.04.2024 / 23:17 Fudbal - Trener Sarajeva

Rožman zadovoljan nakon Borca: Morali smo imati 2:0

Rožman zadovoljan nakon Borca: Morali smo imati 2:0
Foto: FENA
Fudbaleri Sarajeva i Borca odigrali večeras na Koševu su neriješeno 1:1, u derbi susretu 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice, govorio je trener Bordo tima Simon Rožman:

"Ja mislim da smo odigrali jaku dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme mislim da smo imali dva zicera gdje smo morali ići dva nula. Jako dobre prilike da bi utakmica otišla u drugu stranu. Bili smo moralno danas jako dobri, vidjeli ste stvari koje su se dešavale na terenu, tako da moram čestitati dečkima. Sigurno bod nije dobar, ali na kraju ni jedna ni druga ekipa nije pokazala dobro toliko da bi došla do drugog gola. Mislim da smo bili mi kakvi smo željeli biti, mislim na dobru pripremu za utakmicu i sigurno da danas nismo ostvarili bod bilo bi nezasluženo."

O taktici Sarajeva istakao je da se tim prilagodio novoj formaciji.

"Prilagođavamo se igračima, imali smo malo lošiji start, ali mislim da već pet šest utakmica već izgledamo jako dobro na terenu. Tako da idemo prema svom cilju, svaka utakmica je neka priča za sebe. Igrači razumiju od tad kad smo bili u jakoj krizi sada mislim da igramo dobro, ekipa daje dobre predstave i navijači mogu uživati u tome što vide." - rekao je Simon.

Također osvrnuo se i na kvalitet Borca.

"Ako gledamo danas kvalitetu ja mislim da su oni već prvaci, i kad igramo sa njima, mislim računajući Kup u četiri utakmice smo u egalu. Volimo igrati utakmice protiv jakih ekipa." - kazao je trener Bordo tima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo