6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

21.04.2024 / 08:18 Fudbal - Intervju za Corriere

Pjanić: Da sam znao šta će biti, nikad ne bih otišao u Barcelonu

Pjanić: Da sam znao šta će biti, nikad ne bih otišao u Barcelonu
Foto: Miralem Pjanić

Bh. fudbaler Miralem Pjanić dao je opširan intervju za ugledni italijanski Corriere dello Sport u kojem se dotakao brojnih tema iz svoje karijere.

Nakon sjajnog perioda u Romi i Juventusu, u kojem je Pjanić stekao status jednog od najboljih svjetskih fudbalera na svojoj poziciji, uslijedio je transfer u Barcelonu.

Umjesto da taj transfer bude kruna Pjanićeve karijere, bila je prelomna tačka od koje je njegova fudbalska priča krenula nizbrdo. Pjanić je u intervjuu priznao da je to bio pogrešan potez.

"Barcelona je bila greška, ali da sam znao da će uslijediti finansijska kriza u tom klubu, ne bih nikad otišao. Barcelona je odavno bila moj san i dugo me je željela... Još bih da dodam kako Ronald Koeman (tadašnji trener op.a.) nije bio dorastao vođenju tako velikog kluba", poručio je Pjanić.

Najuspješnije dane karijere Pjanić je proveo u Juventusu, a priznaje da ima dvije stvari za kojim žali.

"Prva je to što sa Juventusom nisam osvojio Ligu prvaka, a druga je što nikad nisam zaigrao za Milan. To mi je uvijek bio fenomenalan klub".

Otkrio je Pjanić da je jedno vrijeme bio i na radaru Napolija.

"Imali smo nekih kontakata u prošlosti, ali se dogovor nikada nije ostvario. Uvijek je bilo lijepo igrati u Napulju, na onom stadionu i pred onakvim navijačima. Nešto slično kao i u Romi, u kojoj sam proveo pet nezaboravnih godina".

Miralem Pjanić je otkrio da je za njega dugo bio zainteresovan i PSG, kao i da ga je Juventus tražio još nakon treće sezone u Romi. Govoreći o bivšim saigračima, Pjanić je posebno istakao Paola Dybalu, za kojeg je rekao da mu je bio poseban užitak sarađivati sa njim na terenu.

Miralem Pjanić je početkom mjeseca proslavio 34. rođendan, a već neko vrijeme je član Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo