14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

21.04.2024 / 09:01 Fudbal - Vrlo bitna pobjeda

Feđa Dudić piše historiju, Radnički je jednom nogom već u Evropi!

Feđa Dudić piše historiju, Radnički je jednom nogom već u Evropi!
Foto: FK Radnički Kragujevac

Bh. trener Feđa Dudić je sa svojim Radničkim ostvario jednu od najvažnijih pobjeda u sezoni.

U susretu prvog kola Playoffa srbijanske Superlige, koju čini osam najboljih ekipa poslije 30 kola, Radnički je u odličnoj utakmici bio bolji od Čukaričkog rezultatom 4:3 i tako se učvrstio na četvrtom mjestu na tabeli.

Gluščević je u 6. minuti doveo Radnički u prednost, ali je Čukarički za dva minuta postigao dva gola. Adžić je u 14. poravnao na 1:1, da bi Vinicius Mello već u sljedećem napadu zabio za potpuni preokret gostiju.

Igrao se 29. minut kada je Ortiz pogodio za 2:2, ali je Vinicius Mello u 41. pogodio za novu prednost Čukaričkog s kojom se otišlo na odmor.

Đurić je u 57. minuti pogodio za novo poravnanje rezultata na 3:3, da bi rezervista Ivelja u 83. minuti donio Radničkom potpuni preokret i velika tri boda.

Bila je ovo izuzetno bitna utakmica za Radnički u kontekstu borbe za Evropu, jer je savladao direktnog rivala za TOP 5 pozicija. Radnički je sada četvrti na tabeli sa 53 boda i Čukaričkom koji je na šestom mjestu 'bježi' pet bodova, što je solidna zaliha pred sami finiš sezone.

U prilog Radničkom ide i poraz Vojvodine od TSC-a, tako da se može reći da je, nakon jučerašnje pobjede, Radnički vrlo blizu plasmana u Evropu.

Za nevjerovatni Radnički je ovo bila 11. pobjeda u posljednjih 13 utakmica u svim takmičenjima. U narednom periodu, Kragujevčanima slijede dvije nešto lakše utakmice protiv Napretka i Mladosti, ekipa koje nemaju preveliki rezultatski imperativ do kraja sezone. U slučaju (očekivanih) pobjeda, Radnički bi vjerovatno riješio mnoge dileme oko plasmana u Evropu.

Treba istaći da se Dudićev tim plasirao i u polufinale Kupa Srbije, gdje će u srijedu igrati meč sa Vojvodinom na svom stadionu Čika Dača.

Kada je bh. trener preuzimao Radnički, ovaj klub se nalazio u zoni ispadanja, pa su svi rezultati koje je postigao zaista vrijedni svakog poštovanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo