20°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

21.04.2024 / 12:24 Politika - U velikim problemima

SDS zbog sankcija i blokade računa službenike stranke poslao na biro

SDS zbog sankcija i blokade računa službenike stranke poslao na biro
Foto: FENA
On očekuje da će u tom međuprostoru, dok budu na birou, a taj period će zavisiti od ostvarenog radnog staža, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina ...

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa uslijed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sljeduje po zakonu.

"Radnici su, da ne bi izgubili svoje pravo koje mogu da ostvare na birou rada kroz određeni procenat ličnog dohotka, plaćene poreze i doprinose, dobili ugovore o rješenju o otkazu da bi mogli da se prijave na biro da ne bi izgubili to pravo jer postoje zakonski rokovi za prijave", rekao je Miličević Srni.

On očekuje da će u tom međuprostoru, dok budu na birou, a taj period će zavisiti od ostvarenog radnog staža, biti riješen problem njihovog finansiranja preko zakonom definisanih načina, što stranku sleduje preko lokalnih i entitetskih budžeta od odbornika i poslanika, s obzirom da je to novac koji je i služio za isplatu ličnih dohodaka radnicima.

Miličević je rekao da nema drugog načina isplate ličnog dohotka, osim preko računa.

"Dakle to je razlog zašto je to tako, a razliku u plati, jer je to niži lični dohodak na birou nego ovaj regularni, nastojat ćemo da im refundiramo na drugi način i to nije nova vijest", rekao je Miličević.

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo