6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

22.04.2024 / 13:57 Crna hronika - Black tie 2

SIPA pretresa teretanu i radno mjesto vijećnice Gradskog vijeća Zenica

SIPA pretresa teretanu i radno mjesto vijećnice Gradskog vijeća Zenica
Foto: Zenit/Facebook

Kako je za Zenicablog potvrđeno iz policijskih izvora, zaposlenica Kantonalne bolnice Zenica, čiji radni prostor u KBZ je bio predmet pretresa je Aida Halać.

Ona je vijećnica u Gradskom vijeću i vlasnica fitnes centra u Crkvicama, koji je također predmet pretresa.

Podsjetimo, jutros su na području Grada Zenice izvršeni pretresi na dvije lokacije.

- Na dvije lokacije u Zenici pružamo asistenciju kolegama iz SIPA-e, kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić.

Pretresi se vršeni u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama. Za sada nije poznato kako i na koji način su ove dvije lokacije povezane sa akcijama u Sarajevu, osim da vlasnica teretane je i zaposlenica Kantonalne bolnice Zenica.

Kako stoji u dostupnoj biografiji, Aida Halać je bachelor tjelesnog odgoja i sporta, apsolventica na postdiplomskom studiju Univerziteta u Tuzli. Bivša sportistkinja i reprezentativka BiH. Godine 2015. nagrađena priznanjem u izboru sportiste za promovisanje grada Zenice na međunarodnom nivou.

Državna, internacionalna i evropska prvakinja. Sportski radnik, prva žena u gradu koja vodi veliki sportski centar. Politički aganžman počinje kao vijećnica Gradskog vijeća Zenica, gdje dokazuje da je u službi građana.

Na zadnjim Općim izborima bila je kandidat Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad za Parlament Federacije BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo