20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

22.04.2024 / 17:08 SHOW - Promišljena odluka

Nakon 14 godina braka: Razvode se grčki princ i princeza

Nakon 14 godina braka: Razvode se grčki princ i princeza
Foto: Profimedia
Princ Nikolaos Gluksburg, koji je nekad nosio nadimak Playboy Princ, i princeza Tatiana razvode se nakon 14 godina braka.

Vijest o razvodu su objavili na službenoj stranici nekadašnje kraljevske porodice (u Grčkoj je monarhija ukinuta 1973., ali su članovima porodice titule ostale).

"Želimo vas obavijestiti o značajnoj odluci koju su donijeli princ Nikolaos i princeza Tatiana. Nakon četrnaest godina braka odlučili su sporazumno raskinuti svoju zajednicu. Ova je odluka donesena veoma promišljeno i uz uzajamno poštovanje. Zauvijek su zahvalni jedno drugome na trenucima koje su dijelili. Njihove buduće interakcije i dalje će biti vođene tim istim načelima poštovanja i razumijevanja, dok budu prelazili u odnos ukorijenjen u snažnom prijateljstvu. Nastavit će živjeti i graditi svoje živote u Grčkoj, mjestu koje oboje nazivaju domom. Porodica će ih uvijek podržavati", stoji u objavi.
 
Princ Nikolaos je treće dijete posljednjeg grčkog kralja Konstantina II., koji je bio blizak prijatelj kralja Charlesa. Posljednji grčki monarh preminuo je u januaru 2023. u dobi od 82 godine nakon moždanog udara. Tatiana Blatnik, rođena u Venezueli, za Nikolaosa se udala 2010. godine.

"Ne osjećam se kao princeza. Ne osjećam se kao da sam se udala za princa, s titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više", rekla je jednom prilikom nakon vjenčanja. Njen otac Ladislav Blatnik u Venezuelu se preselio iz Kraljevine Jugoslavije, a jedno je vrijeme bio u vezi s glumicom Natalie Wood.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo