15°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

22.04.2024 / 19:08 BiH - Službena posjeta

Turski ministar pravde posjetio Konjic, sastao se sa gradonačelnikom

Turski ministar pravde posjetio Konjic, sastao se sa gradonačelnikom
Foto: Grad Konjic

U sklopu trodnevnog službenog posjeta Bosni i Hercegovini ministar pravde Republike Turske Yilmaz Tunc posjetio je Konjic, gdje se sastao s gradonačelnikom tog grada Osmanom Ćatićem.

Tokom boravka u Konjicu, ministar Tunc je kazao kako Turska ima jake historijske, kulturne i socijalne veze s Bosnom i Hercegovinom zasnovane na prijateljskim i bratskim odnosima, koje sežu daleko u prošlost.

Naglasio je i prijateljske odnose sa lokalnim zajednicama u kojima kulturno-historijsko naslijeđe svjedoči tim čvrstim vezama, kao što je Konjic.

"Čast nam je što smo u duhu povjerenja i prijateljstva, koje njegujemo s narodom Republike Turske, imali priliku tokom službene posjete Bosni i Hercegovini ugostiti ministra pravde Republike Turske, gospodina Tunca, koji je predvodio visoku delegaciju zemlje s kojom smo uspostavili, razvili i kontinuiramo nastojimo jačati ekonomske, društvene i kulturne odnose", rekao je gradonačelnik Ćatić.

On se zahvalio na posjeti ministru Tuncu i članovima delegacije, koji su tokom boravka u Konjicu upoznali njegove kulturno-historijske i prirodne vrijednosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo