20°C
Mostar 24°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C

22.04.2024 / 20:12 Fudbal - Ako je greška...

Predsjednik Barcelone: Tražit ćemo ponavljanje utakmice sa Realom!

Predsjednik Barcelone: Tražit ćemo ponavljanje utakmice sa Realom!
Foto: FC Barcelona

Prvi čovjek Barcelone Joan Laporta najavio je da će se katalonski klub žaliti La Ligi ukoliko se ispostavi da je oštećen u susretu sa Real Madridom.

Barcelona je u El Clasicu dva puta vodila, ali je na kraju izgubila sa 3:2.

Međutim, detalj iz 28. minute utakmice je i dalje u centru pažnje. Navijači su ogorčeni, igrači također, a Joan Laporta prvi čovjek Barcelone ide toliko daleko da najavljuje ponavljanje derbija.

Problem leži u činjenici da u španskom prvenstvu nema gol-tehnologije, a VAR je smatrao da lopta nije punim obimom prešla crtu.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta poručio je da će od španjolskog nogometnog saveza zatražiti sve video i audiosnimke poništenog pogotka.

Priznao je da nikad nije bio zagovaratelj VAR-a jer smatra da on "fudbalu oduzima spontanost", ali zalaže se da ga "treba koristiti kako bi se izbjegle pogreške koje mogu dovesti do nepravednih odluka".

"Ne želim samo prenijeti nezadovoljstvo navijača Barcelone zbog lošeg korištenja VAR-a, već i naglasiti da taj alat, uprkos tome što postoji već neko vrijeme, i dalje izaziva zbunjenost i ima suprotne kriterije zavisno o klubovima koji igraju. Potvrdi li se da je to trebao biti gol, idemo dalje i ne isključujemo da ćemo tražiti ponavljanje utakmice", naglasio je Laporta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo