20°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

23.04.2024 / 11:09 Fudbal - Oštro saopštenje

Navijači Zvezde pozivaju na derbi: Pomozimo im da se isplaču kako treba

Navijači Zvezde pozivaju na derbi: Pomozimo im da se isplaču kako treba
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda i Partizan će sutra odigrati još jedan derbi, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije.

Ova dva tima sastala su se i u subotu u okviru Superlige, a nakon tog duela mnogo se pričalo o suđenju. Po mišljenju svih u Partizanu, ono je (ponovo) bilo domaćinsko, pa su čak dolazile i najave da se fudbaleri ovog kluba iz protesta neće ni pojaviti na sutrašnjoj utakmici.

To se ipak neće desiti i utakmica će biti odigrana, a na nju su pozvali i navijači Crvene zvezde koji su oštrim saopštenjem isprozivali gradskog rivala i njegove navijače.

"Pozivamo sve zvezdaše da se u srijedu pojave na Marakani u što većem broju! Ovo što se radi po medijima, španske sapunice i izigravanje nekakvih žrtava od strane onih kojima kad bismo krenuli da nabrajamo njihove “sporne” situacije i sezone potrajalo bi! Situacije sa posljednjeg derbija su takve da je apsolutno legitimno da se priča o tome da li je prvi gol komšija regularan (gol postignut dok je dimna bomba bila praktično pored našeg golmana), gdje nam je poništen gol izvlačenjem milimetarskih linija, gdje može da se priča o tome da li je neko od protivničkih igrača zaslužio isključenje prije kraja utakmice, ali i pored svega toga mi dobijemo ovo što imamo danas", stoji u saopštenju i dodaje se:

"Svedoci smo situacija da se u mnogim evropskim i svjetskim derbijima dešavaju propusti i greške sudija ali niko nikada nije kukao i zapomagao kao ovaj klub. Pogotovu za situacije koje su viđene na posljednjem derbiju! Posebna tema je nekakva priča o nedolasku na derbi, to su verovatno vidjeli od svog košarkaškog kluba gdje ta bahatost ide toliko daleko da samovoljno odlučuju da li će i kada igrati domaću ligu, ali za fudbal je ovo već nivo iznad, dokle bezobrazluk može da ide! Taman, neka pošalju omladince pa da im sa zadovoljstvom pokažemo kome je gdje mjesto! Zato pozivamo sve da se pojave i da niko ne nasijeda na ovu lakrdiju koja se dešava od strane ljudi koji vode i igraju u komšijskom klubu! Nećemo dozvoliti da se od derbija pravi lakrdija!".

"Crvenoj zvezdi na početku vladavine njihovog Al Toleonea, na derbiju koji je odlučivao titulu, nisu svirana dva čista penala! Od tada pa narednih 7-8 godina, samo oni koji su posjećivali stadione znaju kroz šta smo sve prošli. Da ne pričamo o vremenima “zlatnih sponzora šampiona” gdje je vlast nakon Zvezdinog historijskog uspjeha u Bariju iz samo njima znanih razloga krenula da sa svim državnim firmama iz sve snage počnu da podržavaju “šampiona”? Samo ne znamo šampiona čega? Ta vlast im je omogućila nesmetan prolaz kroz našu ligu ali i izgradnju kompleksa kakav je “Zemunelo”. Ima navijača koji pamte ne tako davnu prošlost i sa osmijehom gledaju ovu lažnu histeriju i plač sa druge strane. Zato, pomozimo im da se u srijedu do kraja isplaču kako treba, a mi da popunimo stadion i da idemo ka duploj kruni!".

Meč Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić. U drugom polufinalnom paru sastaju se Radnički našeg Feđe Dudića i Vojvodina (16).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo