11°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

25.04.2024 / 10:43 Zanimljivosti - Sa X-om

Elon Musk sprema odgovor YouTubeu

Elon Musk sprema odgovor YouTubeu
Foto: ABC news
Otkako je Elon Musk preuzeo Twitter (sadašnji X), video-snimci postali su veoma važna karika kada je u pitanju ova društvena mreža.

Sada, X pokreće aplikaciju koja će da radi na svim uređajima.

Izvršna direktorica X-a, Linda Jakarino, saopštila je da se uvodi "sadržaj koji možete da gledate na pametnim televizorima", odnosno aplikacija koja će sadržati algoritam za video-snimke, uz trendove i teme, a pokretaće ga vještačka inteligencija.

Ova aplikacija biće dostupna za telefon i smart TV, a iz kompanije žele da bude nešto slično kao YouTube. Slično će i funkcionisati - obje platforme, kada vam predlažu šta da gledate, uzimaju u obzir historiju pretrage, šta gledaju drugi, kao i sadržaje samih klipova.

X će, kao što smo rekli, koristiti AI model kako bi vam predložio video-snimke za koje je najsigurniji da će vam se svidjeti. Još jedna sličnost između X i YouTube aplikacije, jeste to što ćete i na ovoj novoj moći da prelazite sa TV-a na telefon i da nastavite sa gledanjem.

Podržavaće i "kasting" sa mobilnih telefona, ali nije još rečeno kada će tačno X aplikacija za video-snimke biti na tržištu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo