6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

25.04.2024 / 14:25 Fudbal - Udine

Večerašnja utakmica Serije A će trajati samo 18 minuta

Večerašnja utakmica Serije A će trajati samo 18 minuta
Foto: X.com
Fudbaleri Udinesea i Rome večeras će istrčati na teren Dacija Arene kako bi dovršili svoj meč prošlog kola koji je bio prekinut.

Za 20 sati zakazan je nastavak utakmice koja se igrala prošle sedmice, ali je prekinuta u 72. minuti zbog užasne scene. Fudbaler Rome Evan Ndicka se srušio na terenu, uslijedile su minute panike i strepnje na Dacia Areni, ali je na kraju sve rezultiralo na najbolji mogući način.

Defanzivac Rome je hospitalizovan, a hitrom reakcijom doktora i službenih lica utakmice, njegov život je spašen. Ispostavilo se da nije imao probleme sa srcem, već je izgubio svijest zbog ranije zadobijenog udarca tokom utakmice.

Duel je odmah prekinut i odlučeno je da se te noći ne igra na samom sjeveru Italije. Dva tima će s okršajem nastaviti večeras od 20 sati, a čelnici Serije A odlučili su se na potpuno neočekivan potez - nastavit će se utakmica od 72. minute.

Nedavno je slična scena viđena u Engleskoj, kada je u drugom poluvremenu prekinut duel Bournemoutha i Lutona nakon što je pozlilo kapitenu gostiju Tomu Lockyeru. Međutim, čelnici Premier lige su odlučili da utakmica krene iz početka i da se poništi tadašnji rezultat 1:1.

Zanimljivo, i u duelu Udinesea i Rome rezultat je 1:1, ali će igrači stići na Dacia Arenu kako bi odigrali posljednjih 18 minuta. Domaćina je u vodstvo doveo Ricardo Pereyra golom u 23. minuti, ali je Romelu Lukaku poravnao na 1:1 neposredno prije prekida.

Da stvari budu interesantnije, teško je procijeniti za koga je ovaj meč važniji. Roma je na petom mjestu u grčevitoj borbi za Ligu prvaka i svaki bod joj je važan, dok je Udinese s 28 bodova na pragu zone ispadanja.

Tako će vjerovatno oba tima svim silama pokušati da dođu do gola i pobjede večeras, a da li će im 18 minuta biti dovoljno, ostaje da se vidi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo