16°C
Mostar 20°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 17°C

26.04.2024 / 11:17 Fudbal - Idu u Vatikan

Reprezentacija Hrvatske će prije EURA otići po papin blagoslov

Reprezentacija Hrvatske će prije EURA otići po papin blagoslov
Foto: 24sata.hr

Hrvatska fudbalska reprezentacija u junu će otići na prijem kod pape Franje u Vatikan.

Izabranici Zlatka Dalića trebali su put Vatikana još prošle godine prije završnice Lige nacije u junu, za Svetog Oca su pripremili dres i šah s hrvatskim motivima, repliku prve nogometne lopte u Hrvatskoj s potpisima svih igrača, ali papa Franjo je tih dana morao na hitnu operaciju i sve je otkazano.

Hrvatska delegacija od 70 ljudi je godinu dana čekala novu priliku za posjet papi pa će se prema Vatikanu najvjerovatnije zaputiti poslije pripremne utakmice sa Sjevernom Makedonijom koja će se 3. juna odigrati na Rujevici, pišu 24sata.

Vatrene pet dana kasnije očekuje pripremni test u Portugalu, a između toga će kratko zastati u Vatikanu. Dalićeve će trupe s Krka poletjeti u Rim, posjetiti papu pa produžiti za Portugal. Naravno, ako se u međuvremenu opet ne ispriječi neka viša sila poput papina zdravstvena stanja.

Hrvatska nogometna reprezentacija prespavat će u Portugalu poslije utakmice pa se sljedećeg dana zaputiti za Neuruppin, mjestašce 80-ak kilometara sjeverno od Berlina gdje će Vatreni boraviti tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. juna protiv Španije, baš u Berlinu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo