17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 21°C
Bihać 13°C

26.04.2024 / 23:37 SHOW - Advokat potvrdio

Objavljen uzrok smrti O.J. Simpsona

Objavljen uzrok smrti O.J. Simpsona
Foto: Agencije
Objavljen je zvanični uzrok smrti O.J. Simpsona. Kako piše TMZ, bivša američki igrač, koji je 1995. oslobođen od optužbe za ubistvo supruge i njezina prijatelja u slučaju koji je izazivao golem interes američke javnosti, umro je od raka prostate.

Malcolm LaVergne, Simpsonov dugogodišnji advokat, potvrdio je ove navode.

Prvi put je otkrio da se bori s rakom, iako nije precizirao kojim, u maju 2023. godine, ali je sugerisao da je pobijedio bolest. Međutim, izgledao je vrlo slabo u posljednjih nekoliko javnih pojavljivanja, čak je i hodao s pomoću štapa u januaru 2024.

O.J. Simpson umro je 10. aprila u dobi od 76 godina.

Bivši igrač i glumac zatvor je izbjegao nakon što je proglašen nevinim za smrt bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Ronalda Goldmana koje je 1994. u Los Angelesu navodno izbo nožem.

Simpson je kasnije odslužio devet godina u zatvoru u Nevadi nakon što je 2008. osuđen po 12 tačaka optužnice za oružanu pljačku i otmicu dvojice trgovaca sportskim suvenirima pod prijetnjom oružjem u hotelu u Las Vegasu.

Bio je jedan od najboljih i najpopularnijih sportista kasnih šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Jedno od najozloglašenijih suđenja u Americi 20. stoljeća pratili su svi mediji.

Simpson, koji se na početku sudskog procesa izjasnio "apsolutno 100 posto nevinim", na kraju je mahnuo porotnicima i kazao im "hvala" nakon što ga je 3. oktobra 1995. pretežno crna porota koju su činili deset žena i dvojica muškaraca, oslobodilo krivice.

Brojni su Afroamerikanci slavili oslobađajuću presudu, smatrajući Simpsona žrtvom netrpeljive bjelačke policije. Mnogi bijeli Amerikanci bili su zgroženi presudom i njegovim oslobađanjem.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo