13°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C

27.04.2024 / 08:43 Crna hronika - Novčana kazna

Banjalučani osuđeni jer su šakama udarali policajce: "Znate li ko smo mi"

Banjalučani osuđeni jer su šakama udarali policajce: "Znate li ko smo mi"

Osnovni sud u Banjaluci osudio je muškarca D.DŽ. i ženu A.S., na po 2.000 maraka kazne jer su napali policajce koji su ih zaustavili u Banjaluci.

Inače, optužnica Okružnog javnog tužilaštva teretila ih za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno da su napali policajce M.C. i B.M. 15. juna 2019. godine.

Policajci su ih zbog nepropisne vožnje zaustavili oko 04.30 časova dok su se vozili u tojoti koju je vozio D.DŽ. a A.S. je bila suvozač.

Tek nakon drugog upozorenja patrole, D.DŽ. je ugasio motor automobila i predao dokumenta policajcu, dok je drugi policijski službenik B.M. prišao Banjalučanki A.S. te od nje tražio dokumenta i da izađe iz vozila.

Kako se navodi u presudi, kada je izašla povišenim tonom policajcu je rekla: “Šta hoćete? Znate li ko smo mi?“ nakon čega je rekla D.DŽ. kako treba da idu odatle.

Kada je upozorena da ometa rad policije, ona je šakom udarila policaja B.M. u predjelu vrata, grudnog koša i lijeve ruke nanijevši mu povrede.

Policajac ju je fizički udaljio do prednjeg dijela vozila a D.DŽ. je izrevoltiran drugog policajca M.C. udario više puta šakom u vrat i stomak i nanio mu povrede.

Potom su savladani, a teretili su se da su počinili krivično kao saizvršioci.

Oni su kaznu dužni platiti u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude kao i troškove krivičnog postupka od 150 KM.

Optuženi su se na ročištu za izjašnjenje o krivici izjasnili da nisu krivi, a na glavnom pretresu su se izjasnili da priznaju krivicu za djelo za koje ih terete.

Sud je utvrdio da su djelo počinili sa direktnim umišljajem svjesni svoga djela.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cijenio priznanje optuženih, izraženo kajanje, raniju neosuđivanost i zdravstveno stanje A.S. Oštećeni se upućuju da imovinsko-pravni zahtjev ostvaruju u parnici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo