7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

29.04.2024 / 08:16 Fudbal - Nova luda izjava

Trener Rijeke opet blistao: 'Dođite na Rujevicu, Zmajevo gnijezdo, Bruce Lee...'

Trener Rijeke opet blistao: 'Dođite na Rujevicu, Zmajevo gnijezdo, Bruce Lee...'
Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila od Lokomotive rezultatom 3:1 i tako napravila ogroman kiks u borbi za naslov.

Lokomotiva je povela u 37. minuti golom Roberta Mudražije, a na 2:0 je šest minuta kasnije povisio Marin Šotiček. Jorge Obregon vratio je Rijeku u igru u 67. minuti, ali više od toga gosti nisu mogli.

Pobjedu Lokomotive duboko u nadoknadi potvrdio je Šotiček. Rijeka je ovim porazom prepustila Dinamu prvo mjesto. Evo što je nakon utakmice rekao trener Riječana Željko Sopić.

"Čestitam Lokomotivi. Trebali smo dobiti tri gola iz prekida, ali dobili smo dva, iz nečega što nas je krasilo ove sezone, a to su prekidi. Mudražija je dvaput ostao sam... Ovo naše prvo poluvrijeme nije bilo puno lošije od onog protiv Istre ili Gorice. Nemam šta komentarisati Dinamo, sreća je prevrtljiva. Dobili su utakmice koje su dobili i to je to."

Na pitanj o tome da li je poljuljan kaže:

"Ni najmanje. Pa dobili smo 15 od 17 utakmica. Tapšu me svi da nije gotovo, kakvi gotovo? Morate doći na Rujevicu, zmajevo gnijezdo, Bruce Lee. Pao je Lille, past će i Dinamo", rekao je Sopić.

Naredno kolo donosi veliki derbi između Rijeke i Dinama, a upravo ta utakmica možda može i odlučiti pitanje prvaka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo