7°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

29.04.2024 / 12:00 Muzika i Film - Navodno

Uhapšen poznati francuski glumac zbog seksualnog napastvovanja

Uhapšen poznati francuski glumac zbog seksualnog napastvovanja

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu priveden je danas zbog optužbi za seksualni napad na dvije žene.

Kako mediji prenose, odveden je na ispitivanje u jednu policijsku stanicu u Parizu. Dvije su ga žene optužile za događaje koji su se odvili 2014. na setu "Le Magicien et les Siamoisa" Jeana-Pierrea Mockyja, i 2021. na setu "Volets vertsa" Jeana Beckera.

Već početkom godine počele su stizati optužbe za seksualne napade na snimanju filma "Le Magicien et les Siamois". Žena, koja je tada kao 24-godišnjakinja radila na setu kao asistentica, optužila je glumca da je dirao njezine intimne dijelove. Za slično je ponašanje, prije te optužbe, stiglo 13 optužbi.

Seksualno se uznemiravanje događalo, kako prenose mediji, između 2004. i 2022. godine. Neke su žene optužbama pristupile anonimno, no poznato je da je bilo riječ o glumicama, šminkericama te produkcijskom osoblju.

Iako je slučaj povezan s tužbom koju je 2018. podnijela Charlotte Arnould bio odbačen 2019., 2020. godine je ponovno otvoren, a glumac je optužen.

Inače, Depardieu se proslavio filmovima "Going Places" i "Zelena karta". Osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca, nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu te je dva puta nominiran za Oscara u kategoriji za najbolju glavnu ulogu.

Ruski predsjednik, Vladimir Putin, ponudio je 2013. glumcu rusko državljanstvo, a Depardieu ga je prihvatio.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo