13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 13°C

29.04.2024 / 13:45 Zanimljivosti - Upornost

Žena iz Južne Koreje položila vozački iz 961. pokušaja

Žena iz Južne Koreje položila vozački iz 961. pokušaja

Penzionerka iz Južne Koreje, Cha Sa-sun dugo je pokušavala da položi pismeni test za vozački ispit, što joj je konačno i pošlo za rukom nakon skoro hiljadu neuspešnih pokušaja.

Njena nevjerovatna priča počela je prije više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna, piše Poslovni.hr.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se mučili da polože vožnju.

Sa-sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dozvolila da je bilo šta spriječi i iznova je odlučno pristupala pismenom testu pet dana sedmično, nekoliko godine uzastopno.

Ipak, svaki put je podbacila, ali je u svemu istrajala i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju, Sa-sun je potrošila više od 5 miliona vona (oko 4.000 eura) pokušavajući da prođe pismeni test.

Baka je naučila da vozi u auto-školi Jeonbunk, a kada je konačno položila testove, svi njeni strpljivi učitelji su slavili sa njom.

"Kada je konačno dobila dozvolu, svi smo je zagrlili i uručili joj cvijeće", rekla je Park Su Jeon, instruktorica auto-škole.

Njena priča je čak privukla pažnju Hyundaija, koji je Sa-sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo