18°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 13°C

29.04.2024 / 14:39 Fudbal - Uskoro

Sve je spremno za uvođenje VAR sistema u bh. fudbal

Sve je spremno za uvođenje VAR sistema u bh. fudbal

VAR tehnologija je već neko vrijeme prisutan u svjetskom fudbalu, brojne lige i takmičenja pokrivena su video tehnologijom.

S obzirom na brojne sudijske pogreške, ne samo ove nego i prošlih sezona, sve nas istinski raduje uvođenje VAR-a i ovo bi mogao da bude historijski trenutak za bh. klupski fudbal.

A danas je i zvanično počela implementacija sistema VAR u Bosni i Hercegovini.

To je potvrdio prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković.

"Kao što smo i ranije obećali, danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini, a cilj je da ovaj sistem bude u funkciji od prvog kola naredne sezone WWin lige.

Danas je na Ilidži počeo prvi seminar, gdje će NS/FS BiH u saradnji sa FIFA instruktorima obučavati sudije i pomoćnike na suđenju za korištenje tehnologije, a seminaru prisustvuju i kontrolori suđenja.

Како је раније и обећано, данас је званично почела имплементација "ВАР" система у БиХ, а циљ је да овај систем буде у...

Posted by Vico Zeljković on Ponedjeljak, 29. april 2024.

Obezbedili smo najbolju opremu brenda "Hawk-Eye", koja je jedna od lidera u oblasti VAR tehnologije, koju koristi FIFA i ta oprema je već nabavljena.

Ovo je nakon hibridnog travnog terena, još jedan veliki projekat, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta fudbala i domaćih takmičenja. S VAR tehnologijom pogreške suca će sigurno biti minimizirane", stoji u objavi na zvaničnom Facebook nalogu Vice Zeljkovića.

Sigurno je da i navijači sa nestrpljenjem čekaju narednu sezonu u kojoj će VAR tehnologija biti u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo