10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

29.04.2024 / 22:00 Fudbal - Serie A

Juventus pod svaku cijenu želi da se riješi Kostića

Juventus pod svaku cijenu želi da se riješi Kostića
Foto: Agencije
Juventus izgleda pod svaku cijenu želi da se riješi srpskog reprezentativca Filipa Kostića.

Kad je iz Eintrachta dolazio u Juventus Filip Kostić je predstavljen kao veliko pojačanje. Došao je iz tima u kojem je blistao u Ligi Evrope, Nijemci su tada osvojili ovo takmičenje, a Kostić je bio jedan od najboljih igrača.

Shodno tome, plaćen je ekipi iz Frankfurta 15 miliona eura. Prva sezona nije bila loša, odigrao je ofanzivni vezista 56 utakmica u svim takmičenjima, postigao samo tri gola, ali je imao i 12 asistencija.

U tekućoj, učinak je ispod nivoa u premijernoj sezoni tima iz Torina, za sada Kostić je zabilježio 31 nastup, bez postignutog gola i sa samo četiri asistencije. Činjenica je i da nije dobijao priliku kao ranije.

I naravno, odmah se postavilo pitanje ostanka srpskog reprezentativca u Juventusu. Italijanski mediji naširoko pišu o želji tima iz Torina da proda Kostića, kako bi rasteretio budžet, ali i otvorio prostor za adekvatno pojačanje na ovoj poziciji.

Problem je taj što Kragujevčanin ima ugovor sa Juventusom na još dvije godine. Tako renomirana Gazzetta piše da će se, usljed lošijih rezultata, nekoliko igrača Juventusa naći na transfer listi, između ostalih i Kostić, piše Sport klub.

Čak se pominje i da je za Srbina određena otkupna cijena, koja iznosi osam miliona eura, skoro duplo manje nego što je ljeta 2022. godine plaćen Eintrachtu. A to je već cifra koju bi neki od klubova iz velike petorke mogao da izdvoji za usluge srpskog reprezentativca.

Italijanski novinar Rudy Galetti čak navodi da Juventus umesto Kostića želi da dovede nekog mlađeg igrača, a na listi potencijalnih zamjena je i Patrick Dorgu iz Leccea.

Postoje čak i špekulacije po kojima bi Kostić karijeru mogao da nastavi u Francuskoj, te da je za njega ozbiljan interes pokazao Olympique iz Marseillea.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo