8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C

30.04.2024 / 14:32 Muzika i Film - Poznati pjevač

Rokvić: Mogu da ostanem bez svega, ali porodicu čuvam

Rokvić: Mogu da ostanem bez svega, ali porodicu čuvam
Foto: Facebook

Prije nekoliko dana u medijima je odjeknula vijest da je pjevač Nikola Rokvić krenuo na hodočašće u Grčku kako bi se u Atini poklonio moštima Svetog Nektarija Eginskog.

Pred sam polazak na put Nikola je otkrio da se priprema za veliki izazov i nagovijestio humanitarnu misiju organizacije „Porodica“ koju je pokrenuo sa suprugom Bojanom.

Iako nije želio da otkrije da kreće pješke put manastira u Grčkoj, pjevač je napomenuo da se mjesecima priprema za ozbiljan poduhvat.

"Uskoro ćete saznati, spremam se za jedan poduhvat. Sport je sastavni dio mog života i to nekako mi je Marinko usadio još dok smo bili mali. On je vodio sportski život, bavio se sportom. Volim da treniram, volim izazove, volim kada vidim da prevazilazim neke svoje granice koje čovjek sam nametne. Da li iz strahova ili čega već. Uživam u prirodi, sada sam bio išao na Divčibare, dosta sam šetao, penjao se", rekao je Rokvić.

U porodici pronalazi snagu i inspiraciju za sve što želi da ostvari u životu, a djeca i supruga su mu najveći vjetar u leđa i na ovom putu.

"Dobro sam sve to isplanirao, dobra ishrana, suplementacija i dosta sna. Trudim se da kada ne radim, da legnem ranije kada i djeca. Kada planirarim, oni svi krenu sa mnom, ostanu u hotelu, a ja odem na par sati da pješačim. Kada su djeca u vrtiću i školi, onda treniram, beba je najviše vezana za majku, pogotovo noću kada je Bojana doji. Naravno da se i ja probudim kada je razdražljiva, pa je uspavam. Mislim da se uz dobru organizaciju sve može postići – istakao je Nikola za Grand i dodao da mu je supruga Bojana pravi životni oslonac.

-Sve zajedno radimo, trudim se da što više vremena provodim sa djecom, za mene je porodica najbitnija stvar i nešto što mi je najvažnije. Mogu da ostanem bez svega ostalog, ali porodicu čuvam najviše", poručio je Rokvić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo