8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C

30.04.2024 / 14:49 Politika - Banja Luka

Dodik bijesan na Njemačku: Ovo je sramota šta nam rade

Dodik bijesan na Njemačku: Ovo je sramota šta nam rade
Foto: Agencije
Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa RS i Srbima, istakao je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

- Uvjerili smo se u ono što smo znali od ranije - da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim. Saracinu bi bilo bolje da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koje tamo ima i koje je sam stvorio, a da nas ovdje puste na miru. Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima - dodaje Dodik.

Kako on navodi, uradili su sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, pa nisu ni u tome uspjeli.

- Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnjama RS i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke. To zlo treba da zaustave njemački građani. To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Evropi. Insistiranjem na ostanku nelegalnog Šmita, za kojeg i sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazvali su najveću krizu od postanka BiH - napominje Dodik.

Kaže, da su Njemačka i Amerika glavni krivci, uz dobro poznati angažman Britanaca.

- Oni sve nas drže zarobljenim u njihovim borbama za dominaciju i uticaj na ovim prostorom, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti RS i samim tim olakšati upravljanje i resursima i imovinom. To se nikada neće desiti. Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke - zaključuje Dodik na društvenoj mreži "X".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo