19°C
Mostar 23°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 24°C
Bihać 18°C

30.04.2024 / 15:42 BiH - Mostar

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'
Foto: Grad Mostar
U razdoblju od 6. maja ove godine do 15. aprila 2025. godine planirano je izvođenje radova na križanju ulica kod bivšeg hotela „Ero“, ukupne vrijednosti od 1,17 miliona KM, u Mostaru.

Grad Mostar je još u novembru 2023. godine raspisao javnu nabavku za rekonstrukciju križanja kod bivšeg hotela "Ero" u vrijednosti od milion maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 miliona KM s uračunatim PDV-om.

Javna nabavka obuhvaćala je radove na rekonstrukciji dva križanja kod bivšeg hotela "Ero", uključujući građevinske radove na saobraćajnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj saobraćajnoj signalizaciji.

Po zahtjevu Heringa d.d. Široki Brijeg, Grad Mostar je donio rješenje za privremenu regulaciju/obustavu saobraćaja zbog izvođenja radova na križanju ulica Kardinala Stepinca, Ante Starčevića i kardinala Stepinca i Alekse Šantića.

Radovi će se izvoditi u razdoblju od 6. maja ove godine do 15. aprila 2025.godine, navode iz Grada Mostara.

Izvođač radova se ovim obvezao da omogući i propisano obilježi alternativno rješenje protoka saobraćaja na dionici predmetne ulice na kojoj se ne izvode radovi u skladu sa elaboratom privremene regulacije saobraćaja.

Obustava i izmjena režima saobraćaja radit će se po potrebi izvođenja radova u skladu s dinamičkim planom izvođenja radova, a izvođač radova je obavezan da alternativnim rješenjem omogući pristup dionici ulice na kojoj se izvode radovi za vozila stanara, vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila MUP-a.

Izvođač je također dužan saobraćajnu signalizaciju postaviti u skladu s Pravilnikom o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u saobraćaju daju ovlaštene osobe.

O izmjeni režima saobraćaja izvođač radova je obvezan pravovremeno obavijestiti javnost putem javnih medija ili sredstava informisanja, a sve troškove eventualne štete nastale na putu i okolini također će snosit izvođač radova, stoji u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo