9°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

30.04.2024 / 16:35 Fudbal - Nije sretan

Trener Zrinjskog ogorčen zbog suđenja: 'Rekao bi nešto, ali neću...'

Trener Zrinjskog ogorčen zbog suđenja: 'Rekao bi nešto, ali neću...'

Željko Petrović, trener Zrinjskog, govorio je za zvaničnu klupsku televiziju o utakmici 29. kola WWin lige BiH u kojoj je njegova ekipa u nedjelju na Mokrom docu savladala Posušje rezultatom 1:0, ali i o borbi da Plemići odbrane naslov prvaka BiH.

Plemići su u nedjelju na Mokrom docu upisali minimalnu pobjedu protiv Posušja, a jedini pogodak za mostarsku ekipu na susretu je postigao Nemanja Bilbija u 32. minuti.

- Zahtjevna utakmica i ovdje je teško igrati. Ovo je ekipa koja je nama faktički uzela titulu. Izgubili smo pet bodova i ja sam ponosan na svoje saigrače. Nije bila predstava da ti kažeš ‘vau‘, ali u se borili, zalagali i trčali jedan za drugim. Mislim da je ovdje teško za svakoga, kazao je Petrović.

Iako je mostarska ekipa pobjedom na Mokrom docu nastavila utrku sa Borcem i sada ima pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Banjalučanima, Petrović je ipak svjestan da su male šanse da njegova ekipa odbrani naslov prvaka BiH.

- Borit ćemo se. Htio sam nešto da kažem, ali neću zbog Zrinjskog. Mislim da je to gotovo, borit ćemo se do kraja. Imamo finale Kupa, imao sam našto da kažem, ali ću zadržati za sebe. Bolje ovako, da mi gospodski nastavimo, da pobjeđujemo koliko možemo, pa sve ostalo,vidjet ćemo, poručio je Petrović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo